Teologia Icoanei (LIVRARE 15 ZILE)
Teologia Icoanei (LIVRARE 15 ZILE)
La comandă
Grăbește-te, produs cu stoc limitat!
Descriere
Prima editie completa in limba romana a lucrarii lui Leonid Uspensky, Teologia Icoanei, coeditata de Editurile Renasterea si Patmos din Cluj-Napoca, va fi lansata la Cluj-Napoca, luni, 21 mai 2012, de la orele 19.00, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, strada Memorandumului, nr. 21.
La eveniment vor participa IPS Arhiepiscop si Mitropolit Andrei Andreicut si pr. prof. dr. Nikolai Ozolin de la Institutul Saint-Serge din Paris, iar prezentarea cartii aparuta la Editurile Renasterea/Patmos va fi facuta de Pr. Prof. Ioan Bizau de la Facultatea de Teologie Ortodoxa.
In aceeasi zi, de la ora 15.00, va avea loc Vernisajul Expozitiei de Arta Bizantina, la Atelierul de Icoane din Piata Stefan cel Mare nr. 5. Curatori: Pr. Ioan Gansca, Sorin Albu si arh. Calin Chifar. Mai multe detalii despre acest eveniment a oferit domnul Sorin Albu, organizator al manifestarii si cadrul didactic al Institutului de Arte Plastice din Cluj-Napoca: „In data de 21 mai, de la ora 15, Grupul Sfantul Ioan Damaschin impreuna cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei organizeaza o expozitie de arta bizantina cu ocazia inaugurarii unui spatiu nou din Muzeul Etnografic, numit «Atelierul de icoana». Acest spatiu expozitional se afla in Piata Stefan cel Mare la nr. 5. De data aceasta, acest eveniment coincide si cu lansarea cartii Teologia Icoanei a lui Leonid Uspensky si am incercat sa cream un adevarat eveniment artistic si teologic in acea zi. Lucrarile expuse sunt schite, izvoade, icoane pe panouri de lemn si icoane pe suport de sticla. In expozitie sunt in jur de 20-25 de lucrari ale artistilor Grupului Sfantul Ioan Damaschin. Expozitia va fi deschisa pana in data de 21 iunie”.
Dupa mai multe secole de criza iconografica, care a culminat cu iconoclasmul din perioada comunista, la reluarea cursului firesc al marii traditii artistice ortodoxe a contribuit in mare masura si monumentala lucrare a lui Leonid Uspensky, „parintele innoirii contemporane a iconografiei ortodoxe”, cum ii place parintelui Nikolai Ozolin, ucenicul sau, sa il numeasca.
Mai multe informații
Limba: | Română |
---|---|
Coperta: | Copertă moale |