Jucatorul (LIVRARE 30 ZILE)
calcPageSize())"
/>
calcPageSize())"
class="absolute inset-0 object-contain object-center w-full m-auto max-h-screen-75"
:class="{ 'cursor-pointer': !fullscreen }"
width="700"
height="700"
:loading="active!==index ? 'lazy' : 'eager'"
:src="fullscreen ? image.full : image.img"
x-transition.opacity.duration.500ms x-show="active===index"
/>
calcActive())">
Jucatorul (LIVRARE 30 ZILE)
159,00 MDL
La comandă
Livrare în decurs de 30 zile!
Grăbește-te, produs cu stoc limitat!
Descriere
Traducere din limba rusa de Emil Iordache
Lupta cu pasiunea jocului de noroc, nevoia de neoprit de a paria, chiar cu pretul fericirii celorlalti, asteptarea incordata a marii lovituri la ruleta, toate acestea alcatuiesc subiectul cartii lui Dostoievski. Jucatorul este si un pariu in sine, caci marele scriitor nu a avut decit patru saptamini pentru a o scrie si pentru a-si achita datoriile cu banii cistigati de pe urma ei.
„Un scriitor al carui interes se indreapta mai degraba catre conditia umana mizera, catre pacat, viciu si catre haurile poftei trupesti si ale patimii, decit catre nobletea sufletului si a trupului.” -- Thomas Mann
„Dostoievski este singurul psiholog de la care mai pot invata ceva.”-- Friedrich Nietzche
Despre Autor
Feodor Mihailovici Dostoievski (1821‑1881) – unul dintre cei mai importanti scriitori ai lumii, a carui opera este o stralucita replica literara si filosofica la criza sociala si spirituala a vremii sale, zugravind ciocniri polifonice intre personaje originale si paradoxale, aflate intr‑o permanenta si pasionata cautare a armoniei sociale si umane, marcate de un profund psihologism si tragism.
Patrunzind in sufletul „ultimului dintre oameni”, recunoscind valoarea absoluta a trairilor acestuia, scriitorul i s‑a alaturat impotriva tuturor, i‑a purtat tragedia prin toate romanele sale, a ridicat‑o la rangul de suferinta universala, si‑a impins personajul la revolta impotriva propriei fiinte, impotriva ultimului sau adapost: Hristos.
In plan biografic, momentul crucial al vietii lui Dostoievski l‑a reprezentat anul 1849, cind a fost arestat si condamnat la moarte pentru participarea la intrunirile unui cerc de tineri fourieristi (condus de Mihail Petrasevski), in cadrul carora se purtau discutii subversive. Impreuna cu ceilalti detinuti, este transportat in piata unde aveau loc executiile si trecut prin toata procedura de anuntare a condamnarii la moarte prin impuscare.
Doar in ultimul moment s‑a anuntat ca tarul le‑a comutat pedeapsa in munca silnica si deportare. Dupa patru ani de ocna, urmati de alti cinci ani de serviciu militar obligatoriu ca simplu soldat, revine la Petersburg si isi reia activitatea literara.
Pina in momentul arestarii fusese plasat de critica in umbra lui Gogol. Nuvelele Oameni sarmani (1846), Nopti albe (1848), Netoska Nezvanova (1849) descriu suferintele omului „mic” ca tragedie sociala. Romanul Amintiri din Casa Mortilor (1861‑1862) este o carte de cotitura, care prezinta destinul tragic si demnitatea omului aflat in detentie. Seria capodoperelor incepe cu romanul Crima si pedeapsa, publicat in 1866, urmat de Idiotul (1868‑1869), Demonii (1871‑1872), Adolescentul (1875) si Fratii Karamazov (1879‑1880).
Cartile sale sint traduse si comentate in toata lumea, dupa ele s‑au realizat numeroase spectacole de teatru si filme celebre.
Mai multe informații
Limba: | Română |
---|---|
Pagini: | 204 |
Apariția: | Martie 2011 |
Coperta: | Copertă moale |
Dimensiuni: | 10,6 x 18 cm |
ISBN: | 978-973-46-1939-9 |