Cazul Magheru (LIVRARE 15 ZILE)
Cazul Magheru (LIVRARE 15 ZILE)
La comandă
Grăbește-te, produs cu stoc limitat!
Descriere
"Raskolnikov nu avea la dispoziţie teoriile lui Freud, în schimb, Ilarie Magheru dispune de un întreg aparat teoretic în calitatea sa de medic interesat de domeniul psihanalizei şi, în cadrul ei, de vindecările pe bază de hipnoză. A
sistarea pas cu pas a evoluţiei lui Ilarie de la un copil fragil, hipersensibil, care trăieşte nuanțat-nevrotic experienţa morţii unor fiinţe apropiate la înscrierea sa pe traseul experienţelor profesionale configurează un adevărat Bildungsroman.
Mihail Drumeș îşi construieşte personajul ca pe o fiinţă excepţională, fapt revendicat şi prin precocitatea intelectuală, dar mai ales prin sensibilitatea exacerbată.” - Angelo Mitchievici
Recenzie Bestseller.md
"Se zice că literatura română n-a cunoscut ce-i un roman detectiv. Total greşit, „Cazul Magheru”, de Mihail Drumeș vine să spulbere aceste afirmaţii, mai mult, zic eu că-i un roman de nivelul lui Arthur Conan Doyle sau Agatha Christie.
„Cazul Magheru” combină foarte bine misterul dostoievskian cu dragostea shakespeariană. Ciudat?, ba de loc, n-ar fi fost Drumeş „Drumeş” dacă nu ar fi pus o picătură de iubire din romanul „Invitaţie la vals”, de altfel romanul care l-a făcut faimos.
Personajul principal al romanului este Ilarie Magheru. Un personaj tipic romanelor scrise de Drumeş, îl vedem cum creşte, cum se îndrăgosteşte, cum suferă, cum decide să devină doctor, cum reuşeşte să se realizeze. Totul începe când marea sa dragoste moare din cauza că doctorii nu au putut să o ajute. Aici Ilarie decide să devină salvator de vieţi, după ce finisează universitatea devine rapid un specialist bun.
Dar nu destul de bun, după cum spunea el, nu era mulţumit că salva vieţi, pentru el erau puţine, avea nevoie de mai mult, de a evolua şi a deveni cel mai bun, dar pentru asta avea nevoie de mai mulți bani. Într-o zi când mergea cu trenul acasă la părinţi află că în compartimentul său este un boier care deţine o sumă importantă de bani și îşi pune în cap să-l tâlhărească.
Până să se hotărască că numai prin acest mod josnic îşi poate îndeplini visul şi poate pleca în India pentru a face medicină şi a evolua în acest domeniu, are loc un accident - trenul în care era se ciocneşte de altul. Aici cu adevărat începe acţiunea, pentru că Ilarie stabilise deja cum o să-l tâlhărească pe boier. Haos, toată lumea este în panică, s-au ciocnit două trenuri, mulţi răniţi şi morţi. Boierul tot murise în tren. Dar cine este vinovatul? Ilarie, sau doar a fost un accident, fiindcă banii boierului erau la Ilarie în buzunar.
E genu de roman pe care nu-l poţi ghici, nu ştii ce se poate întâmpla pe pagina următoare. Nu ştii daca e iluzie sau realitate în paginile citite. Personajele impresionează și educă. Romanul povesteşte despre valorile pe care le are un om, despre cum poţi pierde aceste valori, dar mai ales cum să le salvezi.
-- Recenzie de Cristian Plop, Editor Web la Bestseller.md. Proiect realizat în parteneriat cu Stiripozitive.eu
Despre Autor
Mihail Drumeș (n. Mihail V. Dumitrescu, 26 noiembrie 1901, Ohrid, Macedonia - d. 7 februarie 1982, București) a fost un romancier român, foarte popular in perioada interbelică. În anul 1938 apare romanul Scrisoarea de dragoste în colecția Universul literar al ziarului Universul. Autorul reia tema nuvelei Capcana, pe care o amplifică, dându-i și unele sensuri sociale, încât se poate spune că romanul dezbate tema carierismului.
În 1942, romanul Sfântul Părere, publicat În 1930, în foileton, în coloanele cotidianului "Dimineața" și imediat î Ed. Cartea românească, reapare cu titlul schimbat în Cazul Magheru, în Ed. Bucur Ciobanul și este recenzat pozitiv de "Viața românească:, "Gândirea", "Rampa". Apare volumul Teatrul, ediție bibliofilă. În 1946, romanul Elevul Dima dintr-a șaptea, frescă a adolescenței din literatura noastră, alături de Medelenii lui Ionel Teodoreanu, îl aduce pe autor din nou în atenția cititorilor. - Wikipedia
Mai multe informații
Limba: | Română |
---|---|
Apariția: | 2023 |
Coperta: | Copertă moale |
ISBN: | 978-606-710-448-6 |