Atlas de anatomie a omului. Editia a 7-a (LIVRARE: 15 ZILE)
Atlas de anatomie a omului. Editia a 7-a (LIVRARE: 15 ZILE)
La comandă
Descriere
Netter Atlas de anatomie a omului
Accesul online nu mai este disponibil pt editia a7 a.
*Acest produs nu mai contine cod de acces online, ca versiunile precedente.
Odată cu achiziționarea unui exemplar din Atlasul de Anatomie a Omului al lui Frank H. Netter, MD, intrați în posesia unei colecții formate din cele mai binecunoscute reprezentări ale anatomiei omului. La lucrarea de excepție a Dr. Netter, în ediția a șaptea au fost adăugate aproape 100 de structuri desenate de Dr. Carlos A. G. Machado, MD, unul dintre cei mai renumiți ilustratori medicali ai prezentului. Contribuțiile Dr. Machado la Atlas vizează imagini de anatomie care au devenit tot mai relevante clinic în ultimii ani — și care au rezultat prin perfecționarea tehnicilor de disecție și a studiilor moderne de imagistică. De asemenea, aveți acces la peste 50 de imagini de radiologie atent selectate care pot fi considerate o punte de legătură între anatomia ilustrată în mod idealizat și anatomia pe viu întâlnită în practica clinică. Adițional la numeroasele actualizări ale planșelor și tabelelor, modificările cele mai semnificative efectuate în această ediție includ: Secțiune introductivă Pentru a răspunde solicitărilor studenților și cititorilor Atlasului lui Netter, am adăugat o secțiune introductivă nouă care conține un număr de planșe generale. În aceste planșe este ilustrat corpul uman în întregime, astfel de planșe fiind pentru prima data prezente în Atlasul de Anatomie a Omului! Tabele cu corelație clinică Atlasul de Anatomie a Omului este singurul atlas de anatomie ilustrat de către medici. Dr. Netter a fost medic chirurg, iar Dr. Machado este medic cardiolog. Ilustrațiile anatomice din acest atlas au reflectat dintotdeauna o perspectivă clinică. În acord cu această focalizare pe partea clinică și în congruență cu curricula integrată în medicină și în sistemul de sănătate, tabelele de la sfârșitul fiecărei secțiuni cuprind structurile cel mai frecvent lezate, dar și alte structuri cu semnificație clinică importantă și abordate frecvent în cursurile de anatomie. În aceste tabele sunt prezentate pe scurt structurile cheie organizate pe sisteme de organe, și de asemenea sunt menționate planșele în care acestea pot fi vizualizate.
Planșe noi create de Dr. Machado. Sugestiile pentru realizarea de noi planșe cu concepte anatomice adiționale au venit din partea studenților, a facultății, anatomiștilor, medicilor și altor categorii. Uneori, se solicită sugestii în cadrul conferințelor de anatomie, prin introducerea unei casete cu titlul “Ce subiect ar trebui să deseneze Carlos?” Deciziile privind prioritatea noilor planșe și acordarea de spațiu suplimentar într-o ediție nouă sunt luate în cadrul discuțiilor cu editorii consultanți. Planșele noi introduse în această ediție ilustrează cu precădere structurile cu semnificație clinică (straturile fasciale ale gâtului, venele profunde ale gambei, bursele șoldului și vascularizația prostatei) sau pe cele dificil de vizualizat (fosa infratemporală)—la care se adaugă, desigur, noile planșe create pentru secțiunea introductivă.
Actualizări ale terminologiei Atlasul de Anatomie a Omului utilizează terminologia acceptată (în Göttingen, Germania, în 24 Septembrie, 2016) de către Programul Internațional Federativ pentru Terminologiile Anatomice și publicată ca actualizare a Terminologia Anatomica din 1998. Au fost efectuate numeroase actualizări ale terminologiei, astfel încât, în anumite cazuri, terminologia folosită anterior a fost inclusă între paranteze pentru a facilita tranziția la cea nouă. Imagini radiologice noi În această ediție au fost incluse peste 50 de imagini de radiologie —unele complet noi și altele care au înlocuit anumite imagini prin utilizarea de tehnici imagistice mai recente. Imaginile au fost selectate în funcție de utilitatea lor pentru studenții implicați în studiul anatomiei macroscopice. Conținutul Atlasului de Anatomie a Omului a fost actualizat, creat și supervizat de o echipă de editori consultanți dedicați și pasionați, cu ajutorul unui comitet consultativ internațional alcătuit din mari personalități ale medicinei, și ghidat de feedback-ul primit de la numeroși studenți, educatori, anatomiști și clinicieni care iubesc Atlasul lui Netter.
Mai multe informații
Limba: | Română |
---|---|
Apariția: | 2020 |
Coperta: | Copertă tare |
Dimensiuni: | 23 x 35 cm |